Signum Fastigheter - Åhusen - Exterior
Signum Fastigheter - Åhusen - Entré
Signum Fastigheter - Åhusen - Vardagsrum
Signum Fastigheter - Åhusen - Kök
Signum Fastigheter - Åhusen - Sovrum
Signum Fastigheter - Åhusen - Loft
Signum Fastigheter - Åhusen - Balkong

Åhusen i Trosa

Fakta

Plats
Trosa

Antal enheter
47

Storlek
40 – 139 kvm

Status
Två bostäder kvar! Besök: www.ahusen.se

 

För mer information samt tillgängliga bostäder:

Marcus Ehn, 073-030 90 30
marcus.ehn@bjurfors.se

www.ahusen.se

Idylliska Trosa har den lilla stadens charm och storstadens utbud.

Ån som rinner genom Trosas hjärta kantas av grusade gångar, skuggande lövverk och förtöjda båtar på rad. I lugnet intill vattenspegeln ligger Åhusen, 47 moderna bostäder inspirerade av skönheten i stadens välbevarade träbebyggelse. De flesta har balkonger mot ån och präglas av rikliga ljusflöden och en känsla av rymd. Material och hantverk är av hög kvalitet. Det är enkelt att leva här, i Åhusen och den vackra miljön där havet, golfbanan, restaurangerna, butikerna och kulturen sällan är längre bort än en promenad längs ån.

Den uttrycksfulla träarkitekturen och det idylliska läget gör Åhusen till en sällsynt möjlighet i hjärtat av Trosa. De 47 lägenheterna är alla olika, men delar den omedelbart välkomnande känslan. Redan i trapphuset får väggpaneler av ek, mässingsdetaljer och ledstänger med lindat läder en att känna sig som hemma. Bostäderna präglas av rika ljusflöden, öppna sociala ytor och vackra material av hög kvalitet. Detaljrikedomen och det omsorgsfulla genomförandet förstärks ytterligare i både de tre byggnadernas exteriörer och i trädgårdarna som, i likhet med oss själva, är skapade för att leva i symbios med den omgivande naturen och årstidernas växlingar.

[google_maps id=”154″]

Arkitekt – Patrik Windisch

Leendet och den outsinliga lusten att berätta om Åhusens alla genomtänkta delar avslöjar att projektet ligger arkitekten Patrik Windisch varmt om hjärtat.

– Det var en väldigt inspirerande uppgift från första början och jag är oerhört nöjd med resultatet, bekräftar han.

Åhusen är en modern tolkning av de tätt arrangerade buketterna med trähus som är typiska för Trosas charmiga centrala delar. Ambitionen har varit att skapa en stark identitet utan oproportionerliga åthävor. Både exteriört och interiört uttrycker arkitekturen en noggrant balanserad, livfull variation. De tre huskropparna har till exempel vridits i olika vinklar och placerats på olika höjd i förhållande till varandra, och de indragna gavlarna och utskjutande balkongerna med träsidor och glasfronter ger byggnaderna en distinkt karaktär som kompletterar träfasadernas lugnt monokroma färgsättning i antingen rött eller grönt.

Ingen lägenhet är den andra helt lik, berättar Patrik Windisch. Jag vill att det ska vara en kvalitet att ens hem inte finns repriserat, och det passar även de uttrycksfulla husen.

Bostäderna

Bakom Åhusen ligger ett visionärt tänkande, genuin kvalitet och en ambition att tolka Trosas traditionsrika trähusarkitektur på ett oöverträffat nytt sätt. Den ljust gröna och matt röda färgsättningen samt de detaljrika träfasaderna är en komplimang till det historiska arvet, medan de grafitgrå plåttaken och de karaktäristiskt indragna gavlarna representerar det moderna och framåtblickande.

Byggnaderna har tre våningar vardera och rymmer sammanlagt 47 bostäder. Genomgående olika storlekar och utföranden ger många alternativ och högst personliga boenden. Vindslägenheterna har terrasser i indragna burspråk, stora fönster och 3,5 meter upp till tak vilket ger en smått hisnande känsla av rymd. Gavellägenheten med egen trädgårdsdel mot ån, den townhouse-liknande etagevåningen och de två lägenheterna med 40 kvadratmeter takaltan är ytterligare exempel på Åhusens extraordinära kvaliteter.

Det alla bostäder har gemensamt är det rikliga ljusflödet, generösa takhöjder och öppna sociala ytor. Dessutom har de allra flesta bostäder balkong, altan eller terrass som förstärker kontakten med de vackra omgivningarna.

Åhusen-1
Åhusen-2
Åhusen-4
Åhusen-5
Åhusen-6
Åhusen-7
Åhusen-8
Åhusen-9
Åhusen-10
Åhusen-12

Materialbeskrivning

Den uttrycksfulla träarkitekturen och det idylliska läget gör Åhusen till en sällsynt möjlighet i hjärtat av Trosa. De 47 lägenheterna är alla olika, men delar den omedelbart välkomnande känslan. Redan i trapphuset får väggpaneler av ek, mässingsdetaljer och ledstänger med lindat läder en att känna sig som hemma. Bostäderna präglas av rika ljusflöden, öppna sociala ytor och vackra material av hög kvalitet. Detaljrikedomen och det omsorgsfulla genomförandet förstärks ytterligare i både de tre byggnadernas exteriörer och i trädgårdarna som, i likhet med oss själva, är skapade för att leva i symbios med den omgivande naturen och årstidernas växlingar.

Bostäderna
Stor omsorg har lagts vid att ta tillvara varje bostads möjligheter på allra bästa sätt. Det har skapat bostäder med tilltalande individuell karaktär. Det alla har gemensamt är ljuset, rymden, det avkopplande lugnet, planlösningar som ger ett naturligt flöde, vackra material av hög kvalitet och effektiv förvaring. Till den självklara komforten hör inslag som vattenburen golvvärme och en tyst innemiljö tack vare solida dörrar och väl tilltagen isolering.

Övergripande
Den öppna planlösningen inger en känsla av rymd och länkar samman kök, matplats och vardagsrum på ett naturligt sätt. Takhöjden är generösa 260 centimeter. I taket löper utanpåliggande skenor med spotlights från Maxel, medan golvet läggs med enstavig ekparkett från Kährs. Ljuset flödar in genom många och maximalt stora fönster. Fönsterbänkar av kompositsten. Ett stort antal bostäder erbjuds kvalitativa eldstäder.

Kök
Det rymliga köket är navet i de öppna, sociala planlösningarna, och i många av bostäderna är köksön den naturliga mittpunkten som alla kan samlas kring. Köksöarna har en topp av Carraramarmor och snickerier som är lackade i en varmgrå kulör. Bänkskåpen har samma grå nyans, medan över- och vitrinskåpen är gjorda av ekfanér och glas. Även högskåpen är gjorda av ekfanér. Rostfritt stål har använts till arbetsytor och stänkskydd. Utanpåliggande skenor med spotlights från Maxel. Samspelet mellan material och utförande ger ett stramt, stilrent men även personligt och varmt intryck. Många lådor gör förvaringen enkel. Köksskåp från Vedum, vitvaror från Siemens, blandare från Tapwell.

Badrum
Granitkeramik liknande storådrig statuariomarmor på väggarna skapar tillsammans med behagligt matt granitkeramikgolv och varmt beige och brungrå färgsättning en uttrycksfull och lyxig känsla i de halvkaklade badrummen. Vägghängd beige kommod med insida av mörk ekmelamin samt brungrå spegelhylla av pulverlackerad aluminium från WL Systems. Duschvägg från Svedbergs eller i vissa fall badkar från Westerbergs. Tvätt- och torkmaskin från Siemens och vägghängd toalett med inbyggd cistern från Duravit. Blandare från Tapwell och infällda spotlights från Maxel.

WC
Golven är kaklade i en ljusbeige matt granitkeramik. Väggarna är till hälften kaklade i samma kvalitativa platta och målas upptill i en varmgrå ton för att skapa karaktär till rummet.  Handfat och vägghängd toalett med inbyggd cistern från Duravit. Väggskåp, Vedum och blandare, Tapwell. Spegel med infälld belysning från Flos. Spotlights från Maxel infällda i taket.

Sovrum och förvaring
De yteffektiva sovrummen har ett enstavigt ekgolv från Kährs och beigemålade väggar och listverk som genomgående har en modernt smal dimension och silhuett. Mattvita garderober från WL Systems med inredning av mörk ekmelamin. Stor vikt har lagts vid att erbjuda bra och kvalitativ förvaring. En del bostäder har klädkammare.

Vindsvåningarna
De extraordinära vindsvåningarna framhäver många av de kvaliteter som Åhusen står för. Terrasserna om 10 kvadratmeter är ännu rymligare än övriga balkonger. Takhöjden är hela 3,5 meter. Den spontade vitpigmenterade träpanelen i taket har en tilltalande, varm materialkänsla samtidigt som den markerar det moderna uttrycket tillsammans med utanpåliggande spotlightsskenor från Maxel. Takfönster kompletterar de vanliga fönstren och skapar bostäder med en ateljés atmosfär som badar i naturligt ljus. Samtliga vindsvåningar erbjuder kvalitativa och generösa eldstäder.

Uteplatser och Balkonger
De vackra omgivningarna har understrukit det självklara i att ha en omedelbar och beständig kontakt med naturen. Generöst tilltagna uteplatser – upp till 50 kvadratmeter – i olika former av altaner, balkonger och terrasser, från gräsmattenivå upp till översta taknock, adderar en känsla av extra rumslighet och frihet, upplevd både inifrån bostäderna och ute på plats.

Omgivningar

Åt vilket håll man än vänder sig så är Trosa till sin fördel. Till Stockholms alla möjligheter är det bara en handfull mil norrut, precis som till flygplatsen i Skavsta söderut och dörren mot Europa. Runt hörnet kan du njuta av både öppna odlingslandskap och havet. Och kring torget finns allt du behöver.
Trosa klingar sommarnöje. Länge var den ostkustens mest framstående fiskestad, men mot slutet av 1800-talet tog Trosa formen av badort. Lyckligt lottade stadsbor lockades av säsongens lättsamma liv vid kusten och umgänget på societetshuset. Närheten till havet och den sörmländska skärgårdens nära 3 000 öar bidrar fortfarande till Trosas starka attraktionskraft. Båtlivet är aktivt, det finns flera varv och båtklubbar samt gästhamn. Fisket är utmärkt. Den som hellre stannar på land kan rida, spela boule på en av bouleklubbens 14 banor, gå en 18-hålsrunda golf, springa ett stadslopp eller strosa i sakta mak genom lummigheten längs ån på spaning efter nästa kajuta, servering eller just ingenting.

Läget, vattnet, det behändiga formatet och de snickarglada trähusen ger Trosa sommarpärlans omedelbara charm.
Men Trosa är mer än så. Det är under resten av året som det blir tydligt att staden har större och hållbara planer för sina drygt 5 000 invånare: nära det lilla torget samlas banker, apotek, bio, skola, bibliotek med levande kulturevenemang, restauranger och caféer med strålande rykte spritt vida omkring, ett anrikt stadshotell med spa, torghandel, välsorterade livsmedelsaffärer, små personliga butiker, trädgårdshandel och om man så vill flera avgångar i timmen med direktbuss till Stockholm. Det är ett förunderligt mikrokosmos. Det är livskvalitet.

Dokument

Document Kostnadskalkyl

Document Översikt Plan 1

Document Översikt Plan 4

Document Samarbetspartners

Document Åhusen Projektbok (Kommer snart)

Interiör – Whyte Lilja

Interiören i samtliga bostäder är utformad av Whyte Lilja. Genom god kundanalys utvecklar Whyte Lilja interiörer med en tydlig konceptuell riktning och arkitektonisk höjd som möter kundens estetiska och funktionella preferenser.

Anna Serrander på Whyte Lilja har ansvarat för inredningsarkitekturen.
– Det ska vara skönt att komma hem till Åhusen, säger hon. Ambitionen bakom varje beslut har varit att skapa genuina, välkomnande och vilsamma hem som man längtar till.

För att uppnå den rätta balansen i bostädernas interiörer tog Anna Serrander först till sig vad platsen och arkitekturen hade att säga henne. Därefter fick naturmaterialen, de mjuka jordfärgerna, hantverket, detaljrikedomen och den moderna tolkningen – lite stramare, nättare, renare men med skönheten bevarad – av en traditionell stil följa med in.

Åhusen är kvalitet, harmoni och komfort utöver det vanliga. Om man kan säga att ett hem är omhändertagande så är det lämpligt att göra det här. Genomtänkta planlösningar och förvaringar tar hand om det praktiska och ger utrymme åt livet. Det har en påtagligt avkopplande effekt.

Bostäderna präglas av öppna sociala ytor, ljus och rymd. Kanske blir det som allra tydligast i de extraordinära vindsvåningarna med nära 3,5 meter i takhöjd, vitpigmenterad spontad träpanel och stora ateljéfönster. I varje bostad är köket och den marmorklädda köksön hjärtat.

Golven av granitkeramik och enstavig ek, fönsterbänkarna av kompositsten, handtagen av garvat läder, de kromade detaljerna, vitrinernas glas och det rostfria stålet på arbetsytor bildar en modern palett som understryker materialens betydelse. I likhet med utförandet håller de allra högsta kvalitet.

Försäljningsprocess

Detta är en guide till köpprocessen för nyproduktionsprojektet Åhusen.

Förhandsavtal
Förhandsavtalet är ett juridiskt bindande avtal som tecknas mellan blivande köpare och bostadsrättsföreningen. Inom tio dagar efter påskriften ska en förskottsinbetalning på 50 000 kr betalas in på fastighetsmäklarens klientmedelskonto som står skrivet i förhandsavtalet. Vid undertecknandet av förhandsavtalet finns en intygsgiven kostnadskalkyl. Förhandsavtalet kommer skickas ut elektroniskt via en e-signeringstjänst som heter Scrive. Förhandsavtal kommer gå att signera med Bank-Id eller Mobilt Bank-Id. Detta betyder att man kan signera förhandsavtalen även om man befinner sig på annan ort. Möjlighet att signera fysiska förhandsavtal kommer även finnas för de som önskar.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen ska betalas i samband med tecknande av upplåtelseavtalet. (de 50 000 kr som betalats i förskott tillgodoräknas) och fungerar som delbetalning på köpeskillingen för bostaden.

Upplåtelseavtal
Cirka två månader innan tillträdet tar fastighetsmäklaren på Notar kontakt med dig för en signering av upplåtelseavtalet. Då får du också ta del av den färdig­ställda ekonomiska planen för föreningen som registrerats hos Bolagsverket.

Start typing and press Enter to search